جعفری(Parsley)

جعفری(Parsley)

0 573

این گیاه بدون کرک و با ریشه ضخیم در سراسر جهان به صورت بومی یافت می شود.

در گذشته های دور به نام های خطاسالیون و مغدانوس معروف بوده است.

این گیاه معطر و چتری در ۴ فصل سال موجود است.

بهترین نوع  آن در ایران برای شهر شاهرود است.

ترکیبات شیمیایی :

اسانس جعفری که از طریق تقطیر با بخار گرفته می شود بسیار مطبوع و در صنایع غذاسازی بسیار کاربرد دارد.

اسانس جعفری از سری اسانس های گران قیمت است.

اسانس آن دارای Apiol  و Apiin می باشد.

از نظر ویتامین و مواد معدنی بسیار غنی و شامل ویتامین A -ویتامین C -آهن – پتاسیم – ویتامین Pp – سدیم وکلسیم -ویتامین B1 و B2 – فسفر – خاکستر – هیدراتهای کربن و مقدار کمی پروتیین است.

خواص درمانی :

۱-نفخ را کاهش میدهد.

۲-قاعده آور است و در تنظیم آن نقش موثری دارد.

۳-در درمان سنگ کلیه بسیار مفید است.

۴- خلط آور است.

۵-در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.

۶-در درمان رماتیسم کاربرد دارد.

۷-برای مادران شیرده مفید است و باعث ازدیاد شیر می گردد.

۸-آب جعفری برای درمان جوشهای ریز صورت بسیار مفید است و باید نواحی جوش با آب جعفری شستشو گردد.

۹-برای باز کردن صدای گرفته شده بسیار مفید است.

موارد منع :

۱-خانم های باردار از خوردن این سبزی خودداری نمایند ،چون موجب سقط جنین میگردد.

۲-از تخم آن به صورت شیاف برای خروج جنین مرده استفاده می گردد، که باید زیر نظر متخصص انجام شود.

توصیه :

ترکیب آب کرفس – اسفناج – جعفری و هویج به عنوان یک صبحانه کامل توصیه می گردد.

بدون نظر

پاسخ دهید

3 × 1 =