چرا انسان باید گیاهخوار باشد

چرا انسان باید گیاهخوار باشد

0 1068
1
1
چرا انسان باید گیاهخوار باشد

چرا انسان باید گیاهخوار باشد ؟ در این رژیم غذایی، خوراک های گیاهی و محصولات لبنی طبیعی مجاز و غذاهای منشأ گرفته از حیوانات ‏مانند تخم مرغ ممنوع هستند. برای این رژیم دلایل بسیاری وجود دارد که مهم ترین آنها این است که ما ‏بایستی از کشتن موجودات با ادراک صرف نظر کنیم و از قانونی که می گوید: تو نباید قتل کنی، پیروی ‏نماییم.‏

واضح است که آزار نرساندن و نکشتن موجودات زنده به نفع آنهاست، اما آنچه که شاید واضح نمی باشد این ‏است که اذیت نکردن دیگران، به همان اندازه برای ما خود ما نیز مفید است چرا که در قانون کارما داریم: ” ‏هر چه بکاری، همان را درو میکنی.” ‏

اگر برای بر آوردن نیازهای غذایی خود، مستقیماً یا غیر مستقیم، موجب کشته شدن یک موجود زنده شویم، ‏دینی به این قانون خواهیم داشت و عواقب کار خود را پرداخت خواهیم کرد.‏

در واقع رژیم گیاهخواری هدیه ای است که ما به خود ارزانی می داریم. احساس بهتر بودن میکنیم و ‏همانطور که سنگینی دینمان تقلیل می یابد، کیفیت زندگی مان بهتر شده، به هوشیاری و عالم روحانی و ‏تجارب درونی دست می یابیم. بنابراین گیاهخواری ارزشش را دارد.‏

بسیاری از دلایل مذهبی مخالفت با گوشت خواری برای مردم متقاعد کننده اند، اما دلایل معتبر دیگری نیز در ‏تأیید گیاهخواری وجود دارند که همگی از عقل سلیم نشأت می گیرند و به مسائلی همچون سلامت شخصی، ‏محیط زیست، رنج حیوانات و گرسنگی جهان مربوط می شوند.‏

سلامت و تغذیه

مطالعه سیر تکامل بشر نشانگر آن است که نیاکان ما ذاتاً گیاهخوار بوده اند. ساختمان بدن انسان برای گوشت ‏خواری مناسب نیست. این نکته را دکتر ” جی. اس. هانتیگن “، استاد دانشگاه کلمبیا در تحقیقی بر مبنای ‏آناتومی قیاسی به اثبات رساند. او خاطر نشان کرده است که روده های جانوران گوشت خوار، کوتاه و روده ‏بزرگ آنها صاف و کشیده است. بر عکس در حیوانات گیاهخوار، هر دو روده دراز هستند. گوشت به دلیل ‏مقدار زیاد پروتئین و حجم کم محتوای فیبری، برای جذب شدن به زمان زیادی نیاز ندارد و بر همین اساس ‏است که طول روده های گوشت خواران کوتاهتر از روده های گیاهخواران است.‏

روده های انسان همانند روده های گیاهخواران دراز است. طول روده های ما روی هم رفته، تقریباً هشت و ‏نیم متر است. روده کوچک چند بار در خود پیچیده است و جدار آن صاف نبوده و موج دار می باشد. به دلیل ‏آنکه روده های ما طولانی تر از روده های گوشت خواران است، گوشتی که می خوریم، زمانی طولانی تر ‏در روده هایمان می ماند و در نتیجه فاسد شده و مواد سمی تولید می کند. این سموم موجب سرطان روده ‏بزرگ و افزایش کار جگر که مسئول تصفیه خون می باشد، می شوند و این نیز موجب سیروز کبد و حتی ‏سرطانی شدن آن می شود.‏

گوشت دارای مقدار فراوانی اسید اوریک و پروتئین اوروکیناز می باشد که باعث افزایش فشار کار کلیه می ‏شوند و می توانند باعث تحلیل رفتن کلیه گردند. در نیم کیلو گوشت، ۱۴ گرم پروتئین اروکیناز وجود دارد. ‏اگر سلول های زنده در اسید اوریک مایع قرار داده شوند، خاصیت متابولیک شان را از دست می دهند. ‏بعلاوه گوشت فاقد سلولز و یا فیبر است و این فقدان می تواند به سادگی موجب یبوست گردد و می دانیم که ‏یبوست خود می تواند باعث بیماریهایی همچون بواسیر و سرطان گردد.‏

کلسترول و چربی اشباع شده در گوشت موجب ناهنجاری هایی قلبی می شوند که در حال حاضر، عامل ‏اصلی مرگ و میر می باشد. ‏

دومین عامل مهم مرگ و میر، سرطان است. آزمایشها نشان داده اند که پختن و کباب کردن گوشت، نوعی ‏ماده شیمیایی به نام ” نتیل کولان ترن ” در آن تولید می کند که خود ماده سرطان زای قوی می باشد. موشهایی ‏که این ماده شیمیایی به آنها داده شده بود، نمونه های مختلفی از سرطان همچون تومور استخوان، سرطان ‏خون و معده را در خود بروز دادند.تحقیقات نشان داده اند که موشهایی نوزادی که توسط موشهای مادر مبتلا ‏به سرطان سینه تغذیه شده اند نیز دچار این بیماری شده اند، بعلاوه تزریق سلولهای سرطانی انسان به ‏حیوانات نیز این بیماری را در آنها آشکار ساخته است. این نشان می دهد چنانچه گوشت مصرفی روزانه ما ‏از حیوانات بیمار تأمین شود، احتمال اینکه ما هم به این بیماری دچار شویم زیاد است.‏

عده ای از مردم فکر می کنند گشتی که دراختیار ما قرار می گیرد، به علت کنترلی که در کشتارگاه ها انجام ‏می گیرد، سالم و بی خطر است. اما باید بدانیم که رقم کشتار آنچنان بالاست که آزمایش تک تک گوشت ها ‏عملاً غیر ممکن است. به عبارتی کنترل سرطانی بودن تکه ای گوشت نیز ممکن نیست چه برسد به کنترل ‏گوشت همه دامها! در کشتارگاه ها صرفاً عضو مبتلا به بیماری را جدا کرده و قسمتهای باقی مانده را به ‏فروش می رسانند. ‏

دکتر ” ج. اچ. کاوگ ” گیاهخوار معروف گفته است: ” زمانیکه ما گیاهخواری می کنیم، دیگر نگران این ‏مسئله نخواهیم بود که حیوانی که از آن خوراک درست کردیم، از چه بیماری مرده است و در نتیجه حوردن ‏غذا برایمان لذت بخش می شود!”‏

از همه اینها که بگذریم، یک مشکل دیگر نیز باقی می ماند. داروهایی چون استروییدها و هورمون رشد و ‏آنتی بیوتیک به حیوانات تزریق یا خورانده می شود. گزارش شده که این مواد از طریق گوشت به مصرف ‏کننده انتقال می یابد و در نتیجه بدن شخص مصرف کننده در مقابل آنتی بیوتیک مصونیت پیدا میکند و اثر ‏داروهایی که ب هنگام بیماری مصرف می کند، تقلیل می یابد.‏

برخی عقیده دارند که رژیم گیاهخواری به اندازه کافی مغذی و قوی نیست. دکتر میلر، جراح متخصص ‏آمریکایی، در تایوان بیمارستانی را بنا نهاد که در آن همگان، کارکنان و بیماران همه با خوراک های گیاهی ‏پذیرایی می شدند.او می گوید: موش یکی از حیواناتی است که می تواند زندگی اش را از طریق گیاهخواری ‏یا گوشت خواری تأمین کند. اگر دو موش را در نظر بگیریم و به یکی فقط گیاه و به دیگری فقط گوشت ‏بدهیم، خواهیم دید که رشد و پیشرفت هر دو آنها مشابه است، با این تفاوت که زندگی موش گیاهخوار طولانی ‏تر و مقاومتش در برابر بیماریها بیشتر است و بعلاوه زودتر از بیماریها بهبود می یابد. او همچنین عقیده دارد ‏که علوم دارو درمانی پیشرفت زیادی کرده اند و قادر به معالجه بیماریها هستند. اما یک رژیم گیاهی صحیح ‏میتواند از بیماریها پیشگیری کند. او متذکر می شود که خوراک های گیاهی منبع تغذیه مستقیم تری از گوشت ‏هستند. مردم ر حالی حیوانات را می خورند که منبع خوراک خود حیوانات، گیاه است. زندگی حیوانات بسیار ‏کوتاه است و تقریباً تمامی بیماری هایی که انسان به آنها مبتلا می شود را می گیرند. پس خیلی محتمل است که ‏انسان با خوردن گوشت حیوانات ناسالم، دچار بیماری شود. بر این اساس، چرا انسان خوراک خود را مستقیماً ‏از گیاهان نگیرد.” ‏

دکتر میلر پیشنهاد کرده که ما می توانیم تمام مواد لازم برای تندرستی مان را از غلات، حبوبات و سبزیجات ‏تأمین کنیم.‏

بسیاری عقیده دارند که پروتئین حیوانی از آنرو که پروتئین کاملی است بر پروتئین گیاهی رجحان دارد. اما ‏واقعیت این است که علاوه بر اینکه برخی پروتئین های گیاهی کامل هستند، می توانیم با تهیه غذاهای مرکب ‏از چندین پروتئین نا کامل گیاهی غذایی کامل تهیه نماییم.‏

در ماه مارس ۱۹۹۸، سازمان تغذیه آمریکا اعلام کرد که رژیم گیاهخواری به شرط آنکه درست برنامه ‏ریزی شود، از نظر سلامت و تغذیه کامل خواهد بود.‏

افرادی به اشتباه بر این باورند که گوشتخوار ها قوی تر از گیاهخواران هستند. اما آزمایش انجام گرفته بر ‏روی ۳۲ انسان گیاهخوار و ۱۵ انسان گوشتخوار نشان داد که گیاهخواران طاقت بیشتری دارند.‏

پروفسور ” آیرونگ فیشر ”  استاد دانشگاه ” یل ” که این آزمایش ساده را روی این افراد انجام می داد، از ‏همه آنها خواست تا دستهای خود را به اطراف کشیده و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در همان حالت نگه دارند. ‏

نتیجه آزمایش کاملاً روشن بود. از میان ۱۵ فرد گوشت خوار، تنها دو نفر توانستند برای مدتی بین ۱۵ تا ۳۰ ‏دقیقه، دستهای خود را به اطراف باز نگه دارند. از صف گیاهخواران ۲۲ نفر بین ۱۵ ا ۳۰ دقیقه، ۹ تن بیشتر ‏از یک ساعت و ۴ تن بیشتر از دو ساعت و حتی یکی از آنها توانست بیش از سه ساعت دستهای خود را در ‏آن حالت نگه دارد.‏

خیلی از قهرمانان دو استقامت پیش از مسابقه مدتی را گیاهخواری میکنند. دکتر ” باربارا مور” متخصص ‏گیاه درمانی، مسافت ۱۱۰ مایل را در زمان ۲۷ساعت و نیم دوید. این زن ۵۶ ساله که تمام رکورد های ‏مردان جوان را شکست، گفته بود: ‏

‏” من می خواهم نشان دهم افرادی که در طول زندگی شان گیاهخواری میکنند، از بدنی نیرومند، مغزی فعال ‏و زندگی سالم برخوردارند.”‏

1

SIMILAR ARTICLES

عسل

0 142
پروستات

0 206

بدون نظر

Leave a Reply

پانزده + پنج =