شکر سرخ و کاربرد آن با نگاهی به طب سنتی چیست
شکر سفید و سرخ با نگاهی به طب سنتی چیست
مصرف شکر سرخ طی چهل سال گذشته به شکر سفید مبدل شده و ان هم با مواد فسفر ( همان موادی که به روی مردم غزه ریخته شده )و این شکر سفید آنزیم خون را را تغییر میدهد و کبد را چرب و غلظت خون را تشدید میکند
شکرسرخ در قدیم در حلواها و شیرینی جات استقاده میشده است والان هم شکرسرخ را یکدستی از بازار آسیا خارج کرده است و الان در عطاریها دارند
شکرسرخ رافع یبوست + دفع کننده اخلاط سوداوی ( خلط سرد و خشک ) تب بر شدید+ تولیدکننده خون صالح + ارام کننده سیستم عصبی+ مقوی شدید در حلواجات برای نیروی جنسی+ قدرت نفوذش دربدن بعدازعسل بسیارکاربرددارد+ برای بیماران مفیداست+ نشاط دهنده قلب و مفرح ساز ذاتی برای خون
شکر احمر (سرخ)
شکر سرخ عصارۀ نیشکر است اکثراً در سرزمین های هند، مصر، چین، خوزستان و عمان می روید. شکر سرخ از نی شکرهای سرخ رنگ به عمل می آید بدین شکل که نی آن را گرفته و پوست می کنند، سپس آن را کوبیده و آب آن را می گیرند. و بعد آن را طبخ می نمایند تا منعقد شود.
در گذشته برای سفید کردن شکر، شکر را با آب حل می کردند سپس تصفیه می نمودند و با شیر و سفیده تخم مرغ می پختند و در نهایت منعقد شده و شکر سفید به دست می آمد که طبع آن نیز از گرمی و تری به خشکی می گرایید و خواص آن تغییرات به سزایی می کرد و اما امروز برای سفید کردن شکر از مواد شیمیایی استفاده می شود که علاوه بر تغییر مزاج و طبیعت آن مشکلات عدیده ای در سلامتی بدن انسان ایجاد می کنند.
اگر شکر را زیاد تصفیه کنیم و در نوبت های مختلف مورد تصفیه قرار گیرد حلاوت و حرارت آن کمتر و معتدل تر می گردد و حال آنکه طبیعت آن نیز دگرگون می گردد. مثلاً شکر سرخ در آخر دوم گرم و در آخر اول خشک است و آب نیشکر در دوم گرم و در اول تر است و حال آنکه شکر سفید در دوم گرم و در اول خشک است. در واقع شکر هر چه صاف تر باشد حرارتش کمتر و هرچه کهنه شود خشکی در آن غالب می شود و بر یبوست و خشکی آن افزوده می گردد.
فواید آن برای بیماری ها و سلامتی
ملین و روان کنندۀ شکم است. و برای حلق و سینه و ریۀ خشک هم مفید است. چرا که جلا دهندۀ رطوبات آنهاست. به عمق بدن بسیار سریع نفوذ می کند و برای تقویت ارواح و قوای جسمانی و نیز کبد مفید است. تحلیل برندۀ بادهای روده است و نیز تقویت کنندۀ میل جنسی است. شکر سرخ خون صالح تولید می کند و موجب استحکام اعصاب و استخوان ها می شود و از پیری زودرس پیش گیری می نماید و از همه مهم تر آنکه خلط سودا را رفع کرده و امراض سوداوی را بهبود می بخشد. برای گرفتگی صدا اگر آن را با آب گرم و روغن بادام بنوشند مفید خواهد بود و قولنج و کولیت و ورم و باد روده را نیز با شکر سرخ همراه با روغن گاو درمان می گردد . همچنین برای درد ناف و گرفتگی های شکمی و پاک کردن بقایای جفت از رحم زنانی که تازه وضع حمل کرده اند مفید است . در هنگام احتباس ادرار در مثانه نیز کاربرد دارد.
صالح الغذا، مسمّن(چاق کننده)، جالی(جلا دهنده و ملیّن طبع(نرم کنندۀ مزاج) و اعضای تنفس است.
تقویت کنندۀ روح، قوا و جگر(کبد) و تحلیل برندۀ بادهای روده، امعاء است و مبهّی (باه آور و تقویت کنندۀ جماع) است.
مانع پیری و تولید کنندۀ خون صالح و باعث استحکام اعصاب و استخوان ها و رفع کنندۀ خلط سوداوی و امراض سوداوی و در تغذیۀ مرضی سریع الاثر است. با آب گرم و روغن بادام برای گرفتگی صدا(بحت الصوت) مؤثر است.
تسکین دهندۀ قولنج و باد و امثال آن است.
جهت رفع سدّۀ شکم و تنقیۀ زنان در زمان نفاس نافع است.
به جهت عسربول (بند آمدن ادرار) کارآمد است.
شکر سرخ برای مبرودالمزاج و کسانی که در بدن آنها اخلاط غلیظه می باشد بهتر است.
شکر سرخ یا زرد دافع خلط سودا (افسردگی و سرطان ها) و اما شکر مصرفی سفید رایج مولد خلط سودا می باشد.
شکرسرخ و خاصیت ذاتی آن برای درمان و حلواجات با نگاهی به طب سنتی چیست
?شکر سرخ?
?? عصارۀ نیشکر است که اکثراً در سرزمین های هند، مصر، چین، خوزستان و عمان می روید. شکر سرخ از نی شکرهای سرخ رنگ به عمل می آید بدین شکل که نی آن را گرفته و پوست می کنند، سپس آن را کوبیده و آب آن را می گیرند. و بعد آن را طبخ می نمایند تا منعقد شود. در گذشته برای سفید کردن شکر، شکر را با آب حل می کردند سپس تصفیه می نمودند و با شیر و سفیده تخم مرغ می پختند و در نهایت منعقد شده و شکر سفید به دست می آمد که طبع آن نیز از گرمی و تری به خشکی می گرایید و خواص آن تغییرات به سزایی می کرد و اما امروز برای سفید کردن شکر از مواد شیمیایی استفاده می شود که علاوه بر تغییر مزاج و طبیعت آن مشکلات عدیده ای در سلامتی بدن انسان ایجاد می کند.
?? اگر شکر را زیاد تصفیه کنیم و در نوبت های مختلف مورد تصفیه قرار گیرد حلاوت و حرارت آن کمتر و معتدل تر می گردد و حال آنکه طبیعت آن نیز دگرگون می گردد. مثلاً شکر سرخ در آخر دوم گرم و در آخر اول خشک است و آب نیشکر در دوم گرم و در اول تر است ولی شکر سفید در دوم گرم و در اول خشک است. در واقع شکر هر چه صاف تر باشد حرارتش کمتر و هرچه کهنه شود خشکی در آن غالب شده و بر یبوست و خشکی آن افزوده می گردد.
?فواید شکر سرخ برای بیماری ها و سلامتی?
?? ملین و روان کنندۀ شکم است. و برای حلق و سینه و ریۀ خشک هم مفید است. چرا که جلا دهندۀ رطوبات آنهاست. به عمق بدن بسیار سریع نفوذ می کند و برای تقویت ارواح و قوای جسمانی و نیز کبد مفید است. تحلیل برندۀ بادهای روده است و نیز تقویت کنندۀ میل جنسی است. شکر سرخ خون صالح تولید می کند و موجب استحکام اعصاب و استخوان ها می شود و از پیری زودرس پیش گیری می نماید و از همه مهم تر آنکه خلط سودا را دفع کرده و امراض سوداوی را بهبود می بخشد. برای گرفتگی صدا اگر آن را با آب گرم و روغن بادام بنوشند مفید خواهد بود و قولنج و کولیت و ورم و باد روده نیز با شکر سرخ همراه با روغن گاو درمان می گردد . همچنین برای درد ناف و گرفتگی های شکمی و پاک کردن بقایای جفت از رحم زنانی که تازه وضع حمل کرده اند مفید است . در هنگام احتباس ادرار (بندآمدن ادرار) در مثانه نیز کاربرد دارد.
?? صالح الغذا، مسمّن (چاق کننده)، جالی (جلا دهنده و ملیّن طبع (نرم کنندۀ مزاج) و اعضای تنفس است.
?? تقویت کنندۀ روح، قوا و جگر (کبد) و تحلیل برندۀ بادهای روده، امعاء است و مبهّی (باه آور و تقویت کنندۀ جماع) است.
?? مانع پیری و تولید کنندۀ خون صالح بوده و باعث استحکام اعصاب و استخوان ها و رفع کنندۀ خلط سوداوی و امراض سوداوی است. با آب گرم و روغن بادام برای گرفتگی صدا (بحت الصوت) مؤثر است.
?? شکر سرخ برای سردمزاجان و کسانی که در بدن آنها اخلاط غلیظه می باشد بهتر است.
شکر سرخ یا زرد دافع خلط سودا (عامل افسردگی و سرطان ها) و اما شکر مصرفی سفید رایج مولد خلط سودا می باشد.