فواید خیار
از نظر برخی از افراد خیار سبز جز سبزیجات و میوه های ارزان و بی ارزش هست و اغلب از خیار برای تزیین سالاد هایمان استفاده می کنیم و از خواص این میوه غافل هستیم. در این مقاله تا حد امکان خواص خیار معرفی شده اند.
۱- خیار سبز سرشار از ویتامین ب، آهن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، روی، منزیم، اسیدفولیک و فیبر می باشد و می تواند بخشی از مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند.
۲-مصرف روزانه ۲ عدد خیارسبز برای بیماران فشارخون بسیار توصیه می شود البته این بیماران باید به جای نمک از سبزی های معطری مثل نعناع و آویشن خشک برای طعم دار کردن خیار استفاده کنند
۳-خیارسبز ادرار آور خوبی هست و به همین دلیل برای دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه مفید می باشد. علاوه بر این برای درمان سوزش ادرار نیز مفید است.
۴- خیار ملین خوبی است و برای اجابت مزاج مفید می باشد.
۵-به دلیل داشتن ویتامین ب زیاد خستگی را برطرف می کند. توصیه میشود که بعداز ظهرها که خسته ایم و فشار کار روی آدم ظاهر می شود خیار بخوریم.
۶-خیار خون را تصفیه می کند و با تامین آب موردنیاز بدن فوق العاده برای رفع عطش موثر است.
۷-به دلیل داشتن طبع سرد مصرف آن در هوای گرم و همچنین برای افراد با طبع گرم توصیه می شود و خنک کننده بدن می باشد.
۸-آب خیار به دلیل داشتن روی زیاد برای سلامتی پوست و مو بسیار موثر است. خیار رنده شده و یا پوست خیار یکی از ماسک های طبیعی صورت هست که احساس خنکی و شادابی را به پوست برمی گرداند.
۹-خیار حاوی آنزیم تریپسین هست که به هزم پروتئین ها کمک می کند پس خوردن خیارسبز با مواد گوشتی توصیه می شود.
۱۰-خیساندن مقداری میخک در آب خیار به مدت یک روز و مخلوط کردن آن با عسل و نوشیدن آن باعث شادابی می شود و کبد را تصفیه می کند.
*** تمام خواص ذکر شده برای خیارسبز در صورت مصرف خیار با پوستش می باشد اما برای افرادی که زیاد نفخ می کنند بهتر است که پوستش گرفته شود. تا جایی که می توانیم سعی شود که خیارهای محلی بوته ای (غیردرختی) استفاده کنیم و از میزان خیلی کم نمک برای خوردن آن استفاده کنیم.