دال عدس
مواد لازم دال عدس :
عدس قرمز: دوپیمانه
پیاز: یک عدد
سیر له شده: ۲ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط : دو عدد
لیمو عمانی : دو عدد
فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
روغن : ۱ قاشق غذاخوری
تمبر هندی: به میزان دلخواه
طرز تهیه دال عدس :
*ابتدا پیاز را با روغن سرخ کنید. پیاز که طلایی شد، سیر را اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی، فلفل، ادویه، لیمو عمانی، سیب زمینی و عدس را با هم به آن اضافه کنید. حرارت شعله را کاملا ملایم کنید تا با بخار بپزد. هر از چند گاهی همه مواد را زیر و رو کنید تا به ته ظرف نچسبد.
*. زیرا عدس قرمز فورا می چسبد. بعد از اینکه غذا آب انداخت، تمبرهندی، نمک و آب را به میزان لازم اضافه کنید و اجازه دهید مواد کاملا بپزد. وقتی غذا جا افتاد، زیر آن را خاموش کنید و با گوشت کوب، دال عدس را کاملا بکوبید. این غذا را می توانید با ترشی هم بخورید.
خواص عدس :
*. عدس باعث تقویت عضله قلب میگردد و در حفظ سلامتی آن مؤثر میگردد.
*. عدس باعث تقویت عضلات و رشد و نمو کودکان میشود.
*. عدس فعالیت سلولهای مغز و هوش و حافظه را افزون میکند.
*. کسانی که کم خون هستند عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
*. کسانی که دوران نقاهت را میگذرانند عدس مصرف نمایند.
*. عدس یک غذای خوب برای سالمندان است.