درمان اندومتریوز با رژیم مناسب

درمان اندومتریوز با رژیم مناسب

0 485
اندومتریوز
1
1

اندومتریوز چیست؟
اندومتریوز با شیوع تقریبا ۱۷۶ میلیون زن مبتلا در جهان و بار مالی حدود ۱۱۰۰ میلیار دلار در سال، یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری های زنان است. شیوع تقریبی اندومتریوز در بین زنان در سنین باروری حدود ۵ تا ۲۰ درصد و در زنان نابارور ۳۰ تا ۵۰ درصد برآورد شده است.

درواقع آمار شیوع این بیماری به طور دقیق مشخص نمیباشد.چون این بیماری در برخی موارد بدون نشانه است. درضمن از آنجا که اندومتریوز بیماری خاص زنان است، ممکن است کمتر به آن توجه شود. در ایران نیز برآورد دقیقی از شیوع اندومتریوز در دسترس نیست. با توجه به ابتلای طیف وسیعی از دختران جوان به این بیماری به نظر می رسد شیوع اندومتریوز در ایران، نسبت به جوامع غربی بالاتر و سن ابتلا به آن نیز پایین تر باشد.
لایه پوشاننده داخل رحم اندومتر نام دارد. زمانیکه این بافت در هر جایی به غیر از رحم پدیدار شود، به آن بیماری اندومتریوز گفته می شود. اندومتریوز ممکن است در هر جایی از حفره لگنی دیده شود؛ به طور مثال در تخمدان ها، لوله های فالوپ، دیواره لگن، و واژن. علاوه بر این ممکن است روی مثانه، روده، و آپاندیس نیز دیده شود؛ گرچه وقوع اندومتر در این نقاط چندان معمول نیست.
نشانه ها و علائم اندومتریوز
این بیماری طیف وسیعی از علائم را به همراه دارد و متأسفانه در برخی موارد نیز فاقد هرگونه علامتی است. شایع ترین علائم اندومتریوز، دردهای لگنی قبل و در طول دوران قاعدگی است. این درد ممکن است در برخی از افراد مبتلا بسیار شدید باشد. درد حین رابطه جنسی و پس از آن در هنگام دفع ادرار و مدفوع، اختلالات قاعدگی، به صورت خونریزی شدید و یا لکه بینی بین دو دوره، سقط جنین، کیست های مقاوم به درمان و ناباروری، از دیگر علائم این بیماری است.

غذاهایی که در اندومتریوز باید کم مصرف شوند

غذاهایی هستند که باید حذف شوند و یا کم مصرف شوند، از جمله مصرف غذاهایی که موجب افزایش “پروستا‌گلاندین‌ها” می ‌شوند، باید محدود شود، زیرا پروستاگلاندین‌ها موجب تحریک ترشح استروژن می‌ شوند. البته به خاطر داشته باشید که همه پروستاگلندین‌ها بد نیستند، مثلا پروستاگلندین E1 علائم اندومتریوز را تسکین می ‌دهد.

مصرف غذاهایی مانند چربی ‌ها، نمک، شکر، فرآورده‌های لبنی و کافئین باید محدود شود، به این خاطر که این غذاها باعث کاهش یا توقف عملکرد صحیح کبد می شوند. کبد، عضو اصلی تنظیم هورمون‌ها و ویتامین‌های گروه B در بدن است که به کاهش سطح استروژن کمک می کند.

قطع مصرف گوشت قرمز و فرآورده‌های گوشتی یک راه موثر برای کنترل این اندومتریوز است.

به جای گوشت قرمز از فرآورده‌های سویا مانند توفو و میزو و غذاهایی که از نظر فیبر غنی هستند، استفاده شود.

با توجه به اینکه فرآورده‌های سویا غنی از فیبر هستند و عناصری دارند که میزان استروژن را در بدن کنترل می‌ کنند، می ‌توانند موجب کاهش دردهای ناشی از خروج مدفوع ( اگر اندومتریوز در این نواحی تاثیر گذاشته باشد) شوند.

غذاهای مفید در اندومتریوز

بهتر است مدتی به گیاه خواری(از هر نوع) روی آورید چون گیاهان سبز و میوه جات دارای آنتی اکسیدان و ویتامین B فراوان هستند که موجب بهبود عملکرد رحم و تخمدان میشود.

غذاهای که دارای ویتامین‌های گروه B هستند، مانند ماهی، برنج، ماکارونی، نان‌ ها و غلات سبوس ‌دار و سبزیجات برگ سبز را در برنامه غذایی روزانه ‌تان مصرف نمایید.

ویتامین‌های گروه B مقدار استروژن را در بدن کنترل می ‌کنند و به کاهش علائم اندومتریوز کمک می ‌کنند، بنابراین به کنترل‌ کننده سطح استروژن معروفند. علاوه بر این ویتامین‌های گروه B مخصوصا B6، B2، B1 از عود مجدد اندومتریوز‌ جلوگیری می کنند.

و گیاهانی که برای عفونت از نوع “تر” مفید میباشند مانند اویشن، بابونه، گل ختمی، دم گیلاس و آلبالو

این گیاهان را می توانید به صورت دم کرده و یا بصورت عرق گیاهی مصرف کنید. درضمن که هسته های گیلاس و آلبالو نیز خاصیت ضد عفونی دارند.

باید متذکر شوم که داروهای گیاهی برای درمان کیست آندومتریوز جواب خوب و قطعی نمی دهد و شاید به ندرت و در مواقع کمی بتوان از داروهای گیاهی برای درمان استفاده شود و بیشترین درمان کیست ها با مصرف داروهای شیمیایی امکان پذیر است.

1

SIMILAR ARTICLES

عسل

0 324
پروستات

0 267

بدون نظر

Leave a Reply

11 − 6 =