چرا انسان باید گیاهخوار باشد
چرا انسان باید گیاهخوار باشد
چرا انسان باید گیاهخوار باشد ؟ در این رژیم غذایی، خوراک های گیاهی و محصولات لبنی طبیعی مجاز و غذاهای منشأ گرفته از حیوانات مانند تخم مرغ ممنوع هستند. برای این رژیم دلایل بسیاری وجود دارد که مهم ترین آنها این است که ما بایستی از کشتن موجودات با ادراک صرف نظر کنیم و از قانونی که می گوید: تو نباید قتل کنی، پیروی نماییم.
واضح است که آزار نرساندن و نکشتن موجودات زنده به نفع آنهاست، اما آنچه که شاید واضح نمی باشد این است که اذیت نکردن دیگران، به همان اندازه برای ما خود ما نیز مفید است چرا که در قانون کارما داریم: ” هر چه بکاری، همان را درو میکنی.”
اگر برای بر آوردن نیازهای غذایی خود، مستقیماً یا غیر مستقیم، موجب کشته شدن یک موجود زنده شویم، دینی به این قانون خواهیم داشت و عواقب کار خود را پرداخت خواهیم کرد.
در واقع رژیم گیاهخواری هدیه ای است که ما به خود ارزانی می داریم. احساس بهتر بودن میکنیم و همانطور که سنگینی دینمان تقلیل می یابد، کیفیت زندگی مان بهتر شده، به هوشیاری و عالم روحانی و تجارب درونی دست می یابیم. بنابراین گیاهخواری ارزشش را دارد.
بسیاری از دلایل مذهبی مخالفت با گوشت خواری برای مردم متقاعد کننده اند، اما دلایل معتبر دیگری نیز در تأیید گیاهخواری وجود دارند که همگی از عقل سلیم نشأت می گیرند و به مسائلی همچون سلامت شخصی، محیط زیست، رنج حیوانات و گرسنگی جهان مربوط می شوند.
سلامت و تغذیه
مطالعه سیر تکامل بشر نشانگر آن است که نیاکان ما ذاتاً گیاهخوار بوده اند. ساختمان بدن انسان برای گوشت خواری مناسب نیست. این نکته را دکتر ” جی. اس. هانتیگن “، استاد دانشگاه کلمبیا در تحقیقی بر مبنای آناتومی قیاسی به اثبات رساند. او خاطر نشان کرده است که روده های جانوران گوشت خوار، کوتاه و روده بزرگ آنها صاف و کشیده است. بر عکس در حیوانات گیاهخوار، هر دو روده دراز هستند. گوشت به دلیل مقدار زیاد پروتئین و حجم کم محتوای فیبری، برای جذب شدن به زمان زیادی نیاز ندارد و بر همین اساس است که طول روده های گوشت خواران کوتاهتر از روده های گیاهخواران است.
روده های انسان همانند روده های گیاهخواران دراز است. طول روده های ما روی هم رفته، تقریباً هشت و نیم متر است. روده کوچک چند بار در خود پیچیده است و جدار آن صاف نبوده و موج دار می باشد. به دلیل آنکه روده های ما طولانی تر از روده های گوشت خواران است، گوشتی که می خوریم، زمانی طولانی تر در روده هایمان می ماند و در نتیجه فاسد شده و مواد سمی تولید می کند. این سموم موجب سرطان روده بزرگ و افزایش کار جگر که مسئول تصفیه خون می باشد، می شوند و این نیز موجب سیروز کبد و حتی سرطانی شدن آن می شود.
گوشت دارای مقدار فراوانی اسید اوریک و پروتئین اوروکیناز می باشد که باعث افزایش فشار کار کلیه می شوند و می توانند باعث تحلیل رفتن کلیه گردند. در نیم کیلو گوشت، ۱۴ گرم پروتئین اروکیناز وجود دارد. اگر سلول های زنده در اسید اوریک مایع قرار داده شوند، خاصیت متابولیک شان را از دست می دهند. بعلاوه گوشت فاقد سلولز و یا فیبر است و این فقدان می تواند به سادگی موجب یبوست گردد و می دانیم که یبوست خود می تواند باعث بیماریهایی همچون بواسیر و سرطان گردد.
کلسترول و چربی اشباع شده در گوشت موجب ناهنجاری هایی قلبی می شوند که در حال حاضر، عامل اصلی مرگ و میر می باشد.
دومین عامل مهم مرگ و میر، سرطان است. آزمایشها نشان داده اند که پختن و کباب کردن گوشت، نوعی ماده شیمیایی به نام ” نتیل کولان ترن ” در آن تولید می کند که خود ماده سرطان زای قوی می باشد. موشهایی که این ماده شیمیایی به آنها داده شده بود، نمونه های مختلفی از سرطان همچون تومور استخوان، سرطان خون و معده را در خود بروز دادند.تحقیقات نشان داده اند که موشهایی نوزادی که توسط موشهای مادر مبتلا به سرطان سینه تغذیه شده اند نیز دچار این بیماری شده اند، بعلاوه تزریق سلولهای سرطانی انسان به حیوانات نیز این بیماری را در آنها آشکار ساخته است. این نشان می دهد چنانچه گوشت مصرفی روزانه ما از حیوانات بیمار تأمین شود، احتمال اینکه ما هم به این بیماری دچار شویم زیاد است.
عده ای از مردم فکر می کنند گشتی که دراختیار ما قرار می گیرد، به علت کنترلی که در کشتارگاه ها انجام می گیرد، سالم و بی خطر است. اما باید بدانیم که رقم کشتار آنچنان بالاست که آزمایش تک تک گوشت ها عملاً غیر ممکن است. به عبارتی کنترل سرطانی بودن تکه ای گوشت نیز ممکن نیست چه برسد به کنترل گوشت همه دامها! در کشتارگاه ها صرفاً عضو مبتلا به بیماری را جدا کرده و قسمتهای باقی مانده را به فروش می رسانند.
دکتر ” ج. اچ. کاوگ ” گیاهخوار معروف گفته است: ” زمانیکه ما گیاهخواری می کنیم، دیگر نگران این مسئله نخواهیم بود که حیوانی که از آن خوراک درست کردیم، از چه بیماری مرده است و در نتیجه حوردن غذا برایمان لذت بخش می شود!”
از همه اینها که بگذریم، یک مشکل دیگر نیز باقی می ماند. داروهایی چون استروییدها و هورمون رشد و آنتی بیوتیک به حیوانات تزریق یا خورانده می شود. گزارش شده که این مواد از طریق گوشت به مصرف کننده انتقال می یابد و در نتیجه بدن شخص مصرف کننده در مقابل آنتی بیوتیک مصونیت پیدا میکند و اثر داروهایی که ب هنگام بیماری مصرف می کند، تقلیل می یابد.
برخی عقیده دارند که رژیم گیاهخواری به اندازه کافی مغذی و قوی نیست. دکتر میلر، جراح متخصص آمریکایی، در تایوان بیمارستانی را بنا نهاد که در آن همگان، کارکنان و بیماران همه با خوراک های گیاهی پذیرایی می شدند.او می گوید: موش یکی از حیواناتی است که می تواند زندگی اش را از طریق گیاهخواری یا گوشت خواری تأمین کند. اگر دو موش را در نظر بگیریم و به یکی فقط گیاه و به دیگری فقط گوشت بدهیم، خواهیم دید که رشد و پیشرفت هر دو آنها مشابه است، با این تفاوت که زندگی موش گیاهخوار طولانی تر و مقاومتش در برابر بیماریها بیشتر است و بعلاوه زودتر از بیماریها بهبود می یابد. او همچنین عقیده دارد که علوم دارو درمانی پیشرفت زیادی کرده اند و قادر به معالجه بیماریها هستند. اما یک رژیم گیاهی صحیح میتواند از بیماریها پیشگیری کند. او متذکر می شود که خوراک های گیاهی منبع تغذیه مستقیم تری از گوشت هستند. مردم ر حالی حیوانات را می خورند که منبع خوراک خود حیوانات، گیاه است. زندگی حیوانات بسیار کوتاه است و تقریباً تمامی بیماری هایی که انسان به آنها مبتلا می شود را می گیرند. پس خیلی محتمل است که انسان با خوردن گوشت حیوانات ناسالم، دچار بیماری شود. بر این اساس، چرا انسان خوراک خود را مستقیماً از گیاهان نگیرد.”
دکتر میلر پیشنهاد کرده که ما می توانیم تمام مواد لازم برای تندرستی مان را از غلات، حبوبات و سبزیجات تأمین کنیم.
بسیاری عقیده دارند که پروتئین حیوانی از آنرو که پروتئین کاملی است بر پروتئین گیاهی رجحان دارد. اما واقعیت این است که علاوه بر اینکه برخی پروتئین های گیاهی کامل هستند، می توانیم با تهیه غذاهای مرکب از چندین پروتئین نا کامل گیاهی غذایی کامل تهیه نماییم.
در ماه مارس ۱۹۹۸، سازمان تغذیه آمریکا اعلام کرد که رژیم گیاهخواری به شرط آنکه درست برنامه ریزی شود، از نظر سلامت و تغذیه کامل خواهد بود.
افرادی به اشتباه بر این باورند که گوشتخوار ها قوی تر از گیاهخواران هستند. اما آزمایش انجام گرفته بر روی ۳۲ انسان گیاهخوار و ۱۵ انسان گوشتخوار نشان داد که گیاهخواران طاقت بیشتری دارند.
پروفسور ” آیرونگ فیشر ” استاد دانشگاه ” یل ” که این آزمایش ساده را روی این افراد انجام می داد، از همه آنها خواست تا دستهای خود را به اطراف کشیده و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در همان حالت نگه دارند.
نتیجه آزمایش کاملاً روشن بود. از میان ۱۵ فرد گوشت خوار، تنها دو نفر توانستند برای مدتی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه، دستهای خود را به اطراف باز نگه دارند. از صف گیاهخواران ۲۲ نفر بین ۱۵ ا ۳۰ دقیقه، ۹ تن بیشتر از یک ساعت و ۴ تن بیشتر از دو ساعت و حتی یکی از آنها توانست بیش از سه ساعت دستهای خود را در آن حالت نگه دارد.
خیلی از قهرمانان دو استقامت پیش از مسابقه مدتی را گیاهخواری میکنند. دکتر ” باربارا مور” متخصص گیاه درمانی، مسافت ۱۱۰ مایل را در زمان ۲۷ساعت و نیم دوید. این زن ۵۶ ساله که تمام رکورد های مردان جوان را شکست، گفته بود:
” من می خواهم نشان دهم افرادی که در طول زندگی شان گیاهخواری میکنند، از بدنی نیرومند، مغزی فعال و زندگی سالم برخوردارند.”