بالنگ یا اترج
خواص درمانی بالنگ
- ضد اسهال و تهوع
- رفع عطش و سکسکه
- ویتامین ث
- مصرف به عنوان نوشیدنی
- ضد درد و گرفتگی اسپاسم
- تقویت قلب
- سوءهاضمه
- تصفیه کننده خون
- مفید برای طحال
لطیف کننده و قابض و صاف كننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی صفراوی و مسكن حدت آن و مانع ریختن صفرا به معده و روده است.
جهت تقویت جگر و معده و جهت تسكین حرارت احشا و تشنگی و اسهال صفراوی و كبدی مفید است.
جوشانده پوست خشك آن مسكن قی صفراوی و جویدن آن خوشبو كننده بوی دهان است و قرار دادن سوزانده آن جهت برص مفید است.
پوست زرد آن برای تقویت قلب و مغز و کبد سرد و معده و احشای داخل شکم مفید بوده، برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می باشد، بخصوص مربای آن با عسل.
اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را در لابه لای لباسها بگذارند مانع بید زدن می شود.
پوست بالنگ بیشتر جهت تهیه مربا مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین به عنوان ضدعفونی كننده و صفرابر مصرف سنتی دارد.
روغن بالنگ برای رفع بی حسی، فلجی، لقوه، رعشه و درد مفاصل سیاتیک، امراض سرد عصبانی و درد کلیه، مثانه و خوشبویی عرق نافع است.
آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود برای مالیخولیای حاصل از سودا نافع است که باید با شکر و قند شیرین شده باشد.
در هند از ریشه بالنگ به عنوان ضد کرم و ضد یبوست مزاج استفاده می شود و معتقدند که برای سنگ مثانه نیز مفید است.
در چین از جوشانده ریشه و پوست بالنگ به عنوان ضد سرفه، نرم کننده سینه و رفع ناراحتی لومباگو (کمر درد) استفاده می شود.
دم کرده سر شاخه های تازه سبز و جوان آن را در شبه جزیره مالایا به عنوان اشتها آور و ضد کرم و معالجه شکمدرد می خورند.