خوراک نخود، غذایی برای گیاهخواران

خوراک نخود، غذایی برای گیاهخواران

0 573
1
1

خوراک نخود، غذایی برای گیاهخواران

مواد لازم برای یک نفر

روغن زیتون                                            ۲ قاشق غذاخوری

پیاز (خرد شده)                                      یک عدد متوسط

پودر فلفل قرمز                                      یک دوم قاشق چای‌خوری

کلم برگ قرمز و سبز (خلال شده)          یک پیمانه

گوجه‌فرنگی (خرد شده)                         یک دوم پیمانه

شوید (خرد شده)                                  یک قاشق چای‌خوری

آب                                                        سه چهارم پیمانه

بلغور                                                    ۲ قاشق غذاخوری

نخود                                                     یک سوم پیمانه

نمک                                                     به مقدار لازم

طرز تهیه

روغن زیتون را درون یک ظرف مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی روغن کمی داغ شد، پیازهای خرد شده را درون روغن بریزید و ۵ دقیقه روی حرارت سرخ کنید.

وقتی پیازها کمی طلایی شدند کلم را داخل ظرف بریزد و حدود ۳ دقیقه آن‌ها را با هم تفت دهید.

سپس گوجه‌فرنگی‌ها را داخل ظرف بریزد. به آن‌ها نمک و فلفل بزنید و حرارت را کم کنید. در ظرف را بگذارید و ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا کلم‌ها نرم شود.

شعله را کمی زیاد کنید. سپس شوید خرد شده را به مواد درون ظرف اضافه کنید و هم بزنید.

حالا آب را به مواد بیفزاید. وقتی شروع به جوشیدن کرد بلغور و نخود را اضافه کنید.

دوباره شعله را کم کنید. در ظرف را بگذارید. منتظر بمانید تا بلغور و نخود کاملاً بپزد. اگر آب غذا کم شد ولی هنوز غذا نپخته بود می‌توانید کمی آب اضافه کنید.

وقتی غذا کاملاً پخته و آماده شد، از روی حرارت بردارید. ادویه آن را اندازه کنید و با تزئین دلخواه سرو کنید.

هر ۱۰۰ گرم نخود حاوی ۱۶۴ کیلوکالری، ۲۷٫۴۲ گرم کربوهیدرات، ۲٫۵۹ گرم چربی، ۸٫۸۶ گرم پروتئین و ۷٫۶ گرم فیبر است.

نخود منبع بسیار خوبی از یک عنصر ضروری به نام مولیبدن است. علاوه بر آن فیبر، فولیک اسید و منیزیم به مقدار کافی در نخود یافت می‌شود.

فیبر موجود در نخود با اتصال به اسیدهای صفراوی در روده کوچک، مانع جذب مجدد آن‌ها در کبد می‌شود و از این طریق بهکاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند.

مصرف منظم نخود به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب و دیابت نیز کمک می‌کند.

نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیم‌های بدون گوشت قرمز استفاده می‌کنند، می‌توانند از جایگزین‌هایی مانند نخود استفاده کنند.

منیزیم موجود در نخود به سلامت دستگاه قلبی ـ عروقی و بهبود گردش خون در رگ‌ها کمک می‌کند. دقت داشته باشید که نخود حاوی اگزالات است و کسانی که سابقه سنگ کلیه اگزالاتی دارند باید مصرف نخود را محدود کنند.

1

SIMILAR ARTICLES

حلوای آلبالو

0 210
سالاد عدس

0 281

بدون نظر

Leave a Reply

3 × سه =