چغاله نوبر بهاره
چغاله بادام يكي از پرطرفدارترين ميوههاي بهاري است، همان بادام نارس! اگر طرفدار چغاله بادام هستيد بد نيست از خواص آن هم با خبر شويد تا در روزهاي باقيمانده بهار با اشتياق بيشتري سراغ آن برويد.
سلامت پوست و مو با چغاله بادام
چغاله كلسيم و ويتامينC دارد، البته به مقدار اندك. در گذشته از اين ميوه براي درمان زخمهاي گوارشي استفاده ميكردند. چغاله بادام منيزيم هم دارد كه در آرامش اعصاب نقش مهمي بازي ميكند. ويتامين E موجود در چغاله بادام براي سلامت پوست و مو هم مفيد است و هر عدد آن حدودا ۵ كالري انرژي دارد. اين ميوه علاوه بر همه اين موارد، تقويتكننده معده است، لثه و ريشه دندان را تقويت ميكند و براي رفع خشكي دهان هم مفيد است.
سرطان معده
چغاله بادام تركيبات اسيدي ويژهاي دارد كه وجود آنها در معده از آسيب رسيدن به بافت معده و بروز سرطان جلوگيري ميكند. البته اين ميوه خوش طعم بهاری از نظر ويتامينC كامل نيست. اين باور هم كه كم كالری بودن آن موجب لاغري ميشود اصلا مورد تائيد نيست.
بهبود گرفتگی عضلات
اگر چغاله بادام را به اندازه بخوريد و نكات بهداشتي در مورد شيوه مصرف آن را رعايت كنيد ميتوانيد از فوايد مهم آن مثل جلوگيري از گرفتگي عضلات بهرهمند شويد. اين ميوه سبز رنگ كه در واقع بادام كال و نارس است سرشار از كلروفيل است. كلروفيل در بدن ما در مسير كانال گوارشي به توليد منيزيم كمك بسياري ميكند. منيزيم هم در كاهش گرفتگي عضلات نقش موثري دارد. بنابراين خوردن به اندازه و متعادل چغاله بادام تا اندازهاي ميتواند به بهبود گرفتگي عضلات شما كمك كند.
چغاله رسيده بخوريد
بهطور كلي مواد مغذي ميوه كال و نارس بادام كمتر از رسيده آن است و از نظر كلسيم، آهن و بهطور كلي املاح معدني نسبت به بادام رسيده در سطح پايينتري قرار دارد. رسيده اين ميوه افراد را در برابر بيماريهايي مثل پوكي استخوان، افزايش كلسترول، كمخوني و چسبندگي رودهها محافظت ميكند اما تا وقتي كال است اين ويژگيها را ندارد.
چغاله بادامهايي كه مقداري تلخي دارند حاوي مقدار بسيار كمي اسيدسيانيدريك به علاوه تركيبي از سم خطرناك سيانور هستند. بنابراين بهتر است در خوردن اين نوبرانههاي بهاري خوشمزه احتياط كنيد چون مصرف زياد آنها احتمال مسموميت بهدنبال دارد.
حصبه
چغاله بادام با وجود همه خوشمزه بودنش اگر نشسته و آلوده باشد احتمال ابتلا به بيماريهاي عفوني گوارشي از جمله حصبه و مسموميتهاي غذايی را به دنبال دارد. بيماري حصبه نوعي عفونت باكتريايي است كه از طريق مصرف آب يا غذاي آلوده ميتواند به انسان منتقل شود. البته اين حالت در كودكان و افراد بالاي ۶۰ سال رايجتر است. عوارض اين بيماري شامل كاهش شديد آب و املاح بدن، سوراخ شدن رودهها، خونريزی دستگاه گوارش، عفونت استخوان و بالاخره هپاتيت است.