ترب(Radish)
ترب(Radish) و خواص آن
شاید کمتر کسی وجود داشته باشد با ترب(Radish) این سبزی و گیاه خوشمزه و زیبا که زینت دهنده سفره های ایرانیست ،آشنا نباشد. در کتب قدیمی به نام های فجل – فجل مزروع نامبرده شده است و به دو صورت تابستانه و زمستانه وجود دارد.
به نوع تابستانه آن تربچه و به نوع زمستانه آن ترب سیاه ،می گویند.
ترب در رنگهای مختلف قرمز-سیاه-قرمز و سفیدو سفید یافت می شود.
ترکیبات شیمیایی ترب(Radish)
در این گیاه ماده ای به نام مالوین کلراید-گلوکوزید و آنزیم متیل مرکاپنان سی نین و پلارگونین گزارش شده است.
در ترب(Radish) این سبزی خوشمزه مقداری پروتیین و هیدراتهای کربن-خاکستر-فسفر-سدیم-پتاسیم-ویتامین c-ویتامین b2 -کلسیم و نیاسین-pp و ویتامین A وجود دارد.
خواص درمانی
۱- در درمان سر درد مفید است.
۲-درمان بیماران کم خواب است.
۳-در درمان بیماری کیسه صفرا و ناراحتی کبدی به کار میرود.
۴-خلط آور است و در پیشگیری از سرما خوردگی کاربرد دارد.
۵-باد شکن و نیرو دهنده معده است.
۶-در درمان سو هاضمه کاربرد دارد.
۷-کسانی که سکته مغزی کرده اند از این سبزی پر خاصیت به وفور استفاده کنند.
۸-کسانی که سرطان معده دارند می توانند برای کنترل رشد سلولهای سرطانی و از بین بردن آنها از تخم ترب استفاده کنند.
۹-از روغن ترب برای درد گوش استفاده می کنند.
۱۰-آب ترب موجب گریز حشرات میگردد.
۱۱-در درمان سوزاک بسیار مفید است.
۱۲-سنگ مثانه را میتوان با آب ترب درمان کرد.
۱۳-ترب سیاه و آب آن سنگ کلیه را دفع میکند.
۱۴-ترکیب ترب و آرد جو دوسر برای درمان ریزش مو خانم ها بسیار مفید است.
۱۵-رنگ صورت را باز میکند.
۱۶-بوی بد دهان را از بین میبرد و باعث تقویت لثه ها میگردد.
۱۷-ترب در درمان سرما زدگی دست و پا و تورم آن مفید است.
۱۸-مالیدن آب ترب در درمان کهیر بسیار مفید است.
۱۹-گوگرد موجود در ترب باعث ضد عفونی کنندگی آنست و باکتری های مضر در دستگاه گوارش را ازبین میبرد.