خرفه(Portulaca)

خرفه(Portulaca)

0 1521
1
1

خرفه(Portulaca) این گیاه بدون کرک ایستاده و چند ساله دارای برگ گوشتی و آبدار میوه ای کپسولی و گل های زردرنگش در اروپا و آسیا خصوصا چین و ژاپن به صورت پراکنده کاشته می شود.

به مانند سبزی خوردن ،قابل مصرف است.

ژاپنی ها از این سبزی و گیاه پر خاصیت در بیشتر غذاهایشان استفاده می کنند.

در ایران نیز بیشتر به صورت علف هرز در مزارع سبزی و بیشتر در استانهای مازندران و گیلان ،اصفهان،لرستان،هرمزگان و تهران و ایلام می روید.

کیفیت و خواص خرفه در ایلام از دیگر نقاط ایران ،بیشتر است.

متاسفانه بیشترین کاربرد آن در ایران ،از تخم آن در شیرینی برنجی می باشد.

از گل و برگ و تخم این گیاه پر خاصیت استفاده می گردد.

خواص درمانی خرفه(Portulaca) :

۱-از ضماد آن در استعمال خارجی ،جهت درمان سوختگی و التیام زخم ها استفاده می گردد.

۲-تخم خرفه خنک کننده کبد است.

۳-خون را تصفیه می کند.

۴-دارای خاصیت ضد سرفه است.

۵-تب بر است.

۶-در درمان اسهال خونی ،موثر است.

۷-در تسکین درد ،کیست مثانه کاربرد دارد.

۸-در بیماری های ریوی ،نقش موثری دارد.

۹-در پاکسازی کلیه ها ،موثر است.

۱۰-ضماد آن ،عرق سوز را از بین می برد.

۱۱-در درمان زخم و آفت دهان، بسیار موثر است.

۱۲-از شیره برگ آن برای درد دندان ، استفاده می گردد.

۱۳-مدر است و در سم زدایی بدن موثر است.

۱۴-تخم خرفه ،قند خون را، پایین می آورد.

۱۵-ملین ضعیف است.

۱۶-انعقاد خون را ،افزایش می دهد.

۱۷-سرعت متابولیسم بدن را ،افزایش می دهد.

۱۸-خواب آور است.

۱۹-قاعدگی را متوقف می کند.

۲۰-تخم خرفه، کرم کش است.

 

1

SIMILAR ARTICLES

استویا

0 205
پیسی

0 472

بدون نظر

Leave a Reply

هجده − هشت =