هلو (Peach)
خواص هلو
هلو میوه ای آبدار و خوشمزه از خانواده میوه شفتالو می باشد.
شیرینی آن از شفتالو بیشتر است و بر خلاف شفتالو گوشت میوه آن به راحتی از هسته جدا می شود.
پوست هلو بسیار نازک بوده و دوست دستگاه گوارش است.
هلو توسط کاشت هسته تکثیر می گردد.
زادگاه اصلی این میوه پرخاصیت ،چین بوده و در حال حاضر در اکثر کشورها از این درخت بهره اقتصادی و تغذیه ای می برند.
در ایران نیز بیشتر در شهرهای شیراز،یزد ،بوشهر ،گرگان و … کاشت می شود.
بهترین هلو ایران را شهر یزد دارد.
این میوه تابستانی از جمله لذیذترین و معتدل ترین ها محسوب گردیده و از شکوفه،برگ درخت،پوست درخت و شاخه ها و میوه آن در درمان بیماری ها استفاده می شود.
عمر مفید این درخت ۱۰ سال است و بعد از آن میوه دهی آن ضعیف می گردد.
بیش از ۱۰۰ نوع هلو در جهان وجود دارد و خوشبختانه اکثر آنها با خاک، آب و هوای ایران سازگار می باشد.
از انواع هلو در ایران می توان به هلو انجیری ،هلو تزیینی ،هلو هسته جدا،مشهدی،حاج کاظمی،صحرایی و زردانه و پریر … اشاره نمود.
همانطور که در تصویر مشاهده کردید، درخت هلو و شکوفه های آن زیبایی منحصر به فردی به طبیعت می دهد
ترکیبات شیمیایی :
هلو دارای ویتامین های A,B1,B2,Pp,C و املاح معدنی آهن،فسفر،ید،سدیم،پتاسیم،منگنز،گوگرد،روی،کلر و آهن و کلسیم و … بوده و از نظر مواد قندی آن یکی از بهترین غذای مغز است.
هلو دارای مقادیری پروتئین و مقداری چربی می باشد.
خواص درمانی :
۱-لینت بخش دستگاه گوارش است و در درمان یبوست ،نقش بسزایی دارد.
۲-عطش را برطرف می کند.
۳-خون را تصفیه می کند.
۴-شکوفه هلو مدر است و در سم زدایی بدن ،بسیار موثر است.
۵-آرام بخش است.
۶-دوست خوب کبد و برای کسانی که از خارش پوست رنج می برند، بسیار مفید است.
۷-سنگ کلیه را می شکند.
۸-ورم مثانه را ،درمان می کند.
۹-در تقویت معده، بسیار موثر است.
۱۰-نیروی جنسی را ،تقویت می کند.
۱۱-در تسکین سرفه و خصوصا سیاه سرفه ،بسیار مفید است.
۱۲-کرم کش است.
۱۳-برای بیماران دیابتی، مفید است.
۱۴-پوست را به مانند پوست میوه، لطیف و خوشرنگ می کند.
۱۵-مجاری تنفسی را ،باز می کند.
۱۶-وضع حمل را، آسان می کند.
۱۷-مرهم بسیار خوبی بر روی زخم، می باشد.
۱۸-به خاطر داشتن املاح معدنی بالا، در تنظیم عملکرد غدد، بسیار مفید است.