والک(Allium)
والک(Allium) و خواص آن
والک(Allium) این سبزی صحرایی پایا ،به رنگ سفید مایل به زرد، به آن سیر کوهی نیز ،می گویند.
در گذشته های دور به آن سیر خرس-کراث بری می گفتند.
عصاره آن در طب سنتی بسیار کاربرد دارد.
تازه این گیاه در فروردین تا خرداد گل داده و در تابستان و پاییز جمع آوری میگردد.
گیاه خشک آن که در حرارت ۴۰ درجه تهیه شده باشد ،خواص خود را حفظ نموده و می توان در ۴ فصل سال از آن استفاده کرد.
در ایران در دامنه های البرز –کردستان– آذربایجان–اراک–گیلان–فشم و لشگرک، به وفور یافت می شود.
ترکیبات شیمیایی والک(Allium) :
این گیاه ،دارای اسانس فراوان و دارای ترکیبات گوگردی است و خواص پیاز آن شبیه به سیر است.
خواص درمانی والک(Allium) :
۱-خون را تصفیه می کند.
۲-از سیر شیرین تر است و در درمان آنفولانزا و برونشیت ،موثر است.
۳-در درمان اسهال خونی ،بسیار کاربرد دارد.
۴-فشار خون را کاهش میدهد.
۵-از خمیر برگ آن برای از بین بردن کورک استفاده میگردد.
۶-روده ها را ضد عفونی میکند.