کدو حلوایی(Pumpkin)
کدو حلوایی(Pumpkin) این گیاه یکساله به رنگ نارنجی و زرد کم رنگ ،در زمان های قدیم به نام قرعه معروف بوده است.
زادگاه اصلی این گیاه، در نواحی معتدله و گرم آمریکا است.
در ایران بیشتر در استان گیلان-مازندران و گرگان کاشته می شود.
ترکیبات شیمیایی کدو حلوایی(Pumpkin) :
به خاطر داشتن کاروتنوئیدها و بتاکروتن، یکی از گیاهان با خواص درمانی و ضد سرطان می باشد.
در کدو حلوایی ماده لوتئین و ساپونین ،وجود دارد.
دارای املاح معدنی فراوانی به مانند آب -خاکستر-کلسیم-آهن-فسفر-پتاسیم و سدیم و مقادیری هیدراتهای کربن-پروتئین و مواد قندی ،می باشد.
از نظر ویتامین ها دارای ویتامین A,B1,B2 و C می باشد.
خواص درمانی :
علاوه بر خواص کدو سبز ،دارای خاصیت آنتی اکسیدان بوده و با رادیکالهای آزاد مبارزه می کند.
۱-خنک کننده بدن است.(کدو سبز)
۲-پوست را مرطوب میکند.(کدو سبز)
۳-از تخم آن روغن گرفته و از این روغن در درمان کرم های روده ای استفاده می کنند.(کدو سبز)
۴-روغن تخم کدو،اعصاب را تقویت می کند.(کدو سبز)
۵-قند خون را پایین آورده و بیماران دیابتی از آب کدو نتایج خوبی گرفته اند.(کدو سبز)
۶-ورم و آب آوردگی بدن را کاهش میدهد.(کدو سبز)
۷-در سم زدایی بدن موثر است.(کدو سبز)
۸-خون ساز است.(کدو سبز)
۹-التهابات کبدی را از بین می برد.(کدو سبز)
۱۰-آب کدو و ترکیب آن با آب سبزیجات در درمان آفت و زخم های دهان بسیار مفید است.(کدو سبز)
۱۱-سرفه را تسکین داده و سینه را نرم می کند.(کدو سبز)
۱۲-افراد سیگاری ،جهت پاکسازی ریه خود از این سبزی و گیاه پر خاصیت استفاده نمایند.(کدو سبز)
۱۳-کدو حلوایی با رنگ تیره برای پیشگیری از سرطان ریه-نای-معده-مثانه-پروستات و حنجره بسیار مفید است.
توجه :
۱-زیاد مصرف کردن پخته این گیاه باعث از بین رفتن پرزهای روده می گردد.
۲-سرخ کردن آن فاقد ارزش غذایی و بسیار چاق کننده است.