پیشگیری از سکته مغزی با گیاه خواری
سکته مغزی سومین عامل مرگومیر در جهان
بعد از بیماریهای قلبی و سرطان، سکتهی مغزی سومین عامل مرگومیر در جهان به حساب میاید. اگرچه نمیشود به طور صد در صد از بروز سکتهی مغزی پیشگیری کرد اما نتایج پژوهشها نشان میدهند که افرادی که گیاه خوار هستند و افرادی که از غذاهای سالم تغذیه می کننداحتمال بروز سکتهی مغزی در آنها ۳۰ درصد کمتر است. با ایجاد تغییرات صحیح در سبک زندگی میتوانید علاوه بر کاهش خطر سکتهی مغزی از بروز بیماریهای دیگری نیز پیشگیری کنید.
پیشگیری از سکته مغزی
افراد بین ۵۵ تا ۷۰ سال بیشتر در معرض سکتهی مغزی قرار میگیرند. اما این بدان معنا نیست که جوانترها از این مشکل در امان هستند. متأسفانه سن سکتهی مغزی در سرتاسر جهان و بهویژه در ایران پایین آماده است. داشتن تغذیهی سالم و پرهیز از استرس و فشارهای روانی به میزان قابلتوجهی خطر بروز این مشکل را کاهش میدهد.
هویج
نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۸ در دانشگاه هاروارد ایالاتمتحدهی آمریکا انجام شده است نشان میدهد که مصرف ۵ عدد هویج در هفته خطر ایکتوس را به میزان ۵۰ درصد کاهش میدهد. هویج منبع فوقالعادهی آنتیاکسیدانها است و به این ترتیب از تشکیل لختههای خونی جلوگیری میکند و باعث بهبود جریان خون میشود. بنابراین خطر بروز سکتهی قلبی را کاهش میدهد.
کلم بروکسل
کلم بروکسل سرشار از پتاسیم و فولات است. این دو مادهی مغذی برای افرادی که از کلسترول بالای خون رنج میبرند مفید بوده و از تجمع چربی در رگهای خونی پیشگیری میکنند. علاوه بر این عناصر ذکر شده میتوانند توکسینها یا همان سموم بدن را از طریق ادرار دفع کنند. کلمها و بخصوص بروکسل را در برنامهی غذاییتان گنجانده و از فواید آن بهرهمند شوید.مصرف جو دوسر برای صبحانه باعث کاهش میزان قند خون و کنترل کلسترول بد خون (LDL) میشود. جو دوسر یک مادهی غذایی مفید برای کاهش استرس است
آووکادو
آووکادو سرشار از اسیدهای چرب مفید برای سلامت مغز است. این اسیدهای چرب شامل اسیدهای چرب امگا ۳ ها هستند که قادرند از اکسایش سلولها و پیری زودهنگام پیشگیری کنند. شما میتوانید در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم و کمچرب روزانه نصف عدد آووکادو میل کنید.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی منبع آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن است. این ترکیب مفید قادر است فشارخون را کاهش داده و جریان خون را بهبود دهد. به همین دلیل نیز از بروز ایکتوس جلوگیری میکند.گوجهفرنگی همچنین حاوی اسیدآمینهای است که خطر سکتهی مغزی را کاهش میدهد.
ساردین در روغنزیتون
مصرف ماهی ساردین برای افرادی که تازه به گیاه خواری روی آوردند یک تا دو بار در هفته مفید است به خاطر اینکه منبع طبیعی چربیهای سالم، کلسیم و ویتامین D محسوب میشود. علاوه بر این، ماهی ساردین جزو محافظتکنندههای طبیعی مغز ما محسوب میشود.
طالبی و هندوانه
طالبی و هندوانه سرشار از آب، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها بوده و در عین حال سدیم کمی دارند. این ترکیبات و نداشتن سدیم برای کاهش کلسترول و پیشگیری از تصلب شرایین فوقالعاده است. برای پیشگیری از ابتلا به سکتهی مغزی روزانه یک پیاله هندوانه یا طالبی میل کنید.گوجهفرنگی حاوی اسیدآمینهای است که خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
چای سبز
روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید. این چای مفید منبع طبیعی آنتیاکسیدانها، پولیفنول ها و ترکیبات ضروری برای کاهش کلسترول خون و مقابله با پیری مغز است. برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از فواید چای سبز، حدود ۲۰ دقیقه بعد از وعدههای غذایی اصلی یک فنجان چای سبز بنوشید.
جو دوسر
مصرف جو دوسر برای صبحانه باعث کاهش میزان قند خون و کنترل کلسترول بد خون (LDL) میشود. جو دوسر یک مادهی غذایی مفید برای کاهش استرس است. به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی مواد مغذی مانند آهن و زینک میباشد که سلامت مغز را ارتقا میدهند. به جای مصرف غلات صبحانهی آماده برای خودتان یک پیاله جو دوسر آماده کرده و از خواص آن بهرهمند شوید.
توصیه:
مواد غذایی اشاره شده در بالا خطر بروز سکته مغزی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش میدهند. اما برای در امان بودن از این مشکل لازم است که مواد غذایی اشاره شده را به طور متنوع در برنامهی غذاییتان بگنجانید. در واقع داشتن تغذیهای متنوع کلید اصلی سلامتی است. نباید هر روز مواد غذایی تکراری مصرف کنید. به عنوان مثال مصرف روزانه ۳ واحد میوه به اضافه ۳ سهم غذایی سبزیجات تأثیر بیشتری از مصرف روزانه صرفاً ۵ واحد میوه در پیشگیری از سکتهی مغزی دارد. نیازی نیست که خودتان را از تمام انواع چربیها محروم کنید. لازم است که چربیهای سالمی مانند روغنزیتون یا ماهی را در برنامهی غذاییتان داشته باشید.
استرسهای روزانهتان را کنترل کنید. خانهنشین و بیتحرک نباشید. همیشه افکار مثبت داشته باشید.
سکته مغزی به علل مختلف برای انسان اتفاق می افتد . ولی با تغذیه مناسب می تواند احتمال دچار شدن به سکته مغزی را کاهش داد.
بهترین راه دوری از سکته مغزی کم کردن میزان مصرف روغن و چربی است. شما میتوانید از میوه ها و سبزی ها استفاده کنید تا سالم بمانید و طول عمر بیشتر داشته باشید.
برای آسیب هایی که سکته مغزی به مغز وارد میکند به کمک رژیم گیاه خواری آن را درمان کنید.