خرفه(Portulaca)
خرفه(Portulaca) این گیاه بدون کرک ایستاده و چند ساله دارای برگ گوشتی و آبدار میوه ای کپسولی و گل های زردرنگش در اروپا و آسیا خصوصا چین و ژاپن به صورت پراکنده کاشته می شود.
به مانند سبزی خوردن ،قابل مصرف است.
ژاپنی ها از این سبزی و گیاه پر خاصیت در بیشتر غذاهایشان استفاده می کنند.
در ایران نیز بیشتر به صورت علف هرز در مزارع سبزی و بیشتر در استانهای مازندران و گیلان ،اصفهان،لرستان،هرمزگان و تهران و ایلام می روید.
کیفیت و خواص خرفه در ایلام از دیگر نقاط ایران ،بیشتر است.
متاسفانه بیشترین کاربرد آن در ایران ،از تخم آن در شیرینی برنجی می باشد.
از گل و برگ و تخم این گیاه پر خاصیت استفاده می گردد.
خواص درمانی خرفه(Portulaca) :
۱-از ضماد آن در استعمال خارجی ،جهت درمان سوختگی و التیام زخم ها استفاده می گردد.
۲-تخم خرفه خنک کننده کبد است.
۳-خون را تصفیه می کند.
۴-دارای خاصیت ضد سرفه است.
۵-تب بر است.
۶-در درمان اسهال خونی ،موثر است.
۷-در تسکین درد ،کیست مثانه کاربرد دارد.
۸-در بیماری های ریوی ،نقش موثری دارد.
۹-در پاکسازی کلیه ها ،موثر است.
۱۰-ضماد آن ،عرق سوز را از بین می برد.
۱۱-در درمان زخم و آفت دهان، بسیار موثر است.
۱۲-از شیره برگ آن برای درد دندان ، استفاده می گردد.
۱۳-مدر است و در سم زدایی بدن موثر است.
۱۴-تخم خرفه ،قند خون را، پایین می آورد.
۱۵-ملین ضعیف است.
۱۶-انعقاد خون را ،افزایش می دهد.
۱۷-سرعت متابولیسم بدن را ،افزایش می دهد.
۱۸-خواب آور است.
۱۹-قاعدگی را متوقف می کند.
۲۰-تخم خرفه، کرم کش است.