کدو سبز(Zucchini)
کدو سبز(Zucchini)
کدو سبز(Zucchini) میوه نارس این گیاه علفی یکساله که در گذشته به نام قرع معروف بوده است، در ایران کاربرد فراوانی دارد.
میوه و دانه کدو،خوراکی بوده و در سراسر نقاط ایران کاشته می شود.
زادگاه اصلی این گیاه از نظر زیست، گیاه شناسان، مشخص نیست.
ترکیبات شیمیایی کدو سبز(Zucchini) :
در کدو ماده لوتئین و ساپونین ،یافت می شود و در میوه نارس آن مقدار کمی ارسنیک وجود دارد.
دارای املاح معدنی فراوانی به مانند آب -خاکستر-کلسیم-آهن-فسفر-پتاسیم و سدیم و مقادیری هیدراتهای کربن-پروتئین و مواد قندی ،می باشد.
از نظر ویتامین ها دارای ویتامین A,B1,B2 و C می باشد.
هر چقدر رنگ کدو تیره تر باشد،خواص آن نیز بیشتر است.
خواص درمانی :
۱-خنک کننده بدن است.
۲-پوست را مرطوب میکند.
۳-از تخم آن روغن گرفته و از این روغن در درمان کرم های روده ای استفاده می کنند.
۴-روغن تخم کدو،اعصاب را تقویت می کند.
۵-قند خون را پایین آورده و بیماران دیابتی از آب کدو نتایج خوبی گرفته اند.
۶-ورم و آب آوردگی بدن را کاهش میدهد.
۷-در سم زدایی بدن موثر است.
۸-خون ساز است.
۹-التهابات کبدی را از بین می برد.
۱۰-آب کدو و ترکیب آن با آب سبزیجات در درمان آفت و زخم های دهان بسیار مفید است.
۱۱-سرفه را تسکین داده و سینه را نرم می کند.
۱۲-افراد سیگاری ،جهت پاکسازی ریه خود از این سبزی و گیاه پر خاصیت استفاده نمایند.