انجیر (Common Fig)
انجیر در اکثر نقاط جهان و ایران می روید و بعضی از نژادهای آن تا ۳ بار در طول سال میوه میدهد.
این میوه خوشمزه پس از رسیدن زرد رنگ و نوعی سیاه رنگ و شیرین می شود.
زادگاه این میوه پرخاصیت مشخص نیست اما بیشتر در سوریه ،ترکیه و شمال عراق ،به خاطر نوع خاک غنی از املاح معدنی آنجا کاشته می شود.
در ایران نیز بیشتر به صورت کاشته شده در لرستان،خراسان،تهران و شیراز و … وجود دارد.
بهترین انجیر ایران ،مربوط به استهبان است.
از میوه،ریشه،پوست و شیرابه برگ این گیاه که حتی در قران کریم از آن ،یاد شده است،استفاده می شود.
ترکیبات شیمیایی :
این درخت ۱۰۰ ساله دارای ویتامین و املاح فراوانی به شرح ذیل است.
دارای ویتامین های A,B1,B2,C و املاح معدنی آهن،کلسیم،پروتئین و مقداری چربی می باشد.
خواص درمانی :
۱-نیرو بخش است و غذای خوبی برای عضلات ورزشکاران است.
۲-سینه را نرم کرده و سرفه را از بین می برد.
۳-مدر است و در سم زذایی بدن، بسیار موثر است.
۴-متابولیسم بدن را ،تنظیم می کند.
۵-به خاطر داشتن ویتامین های گروه B ،در تسکین اعصاب، بسیار مفید است.
۶-نیروی جنسی را ،تقویت می کند.
۷-بواسیر را ،برطرف می کند.
۸-دهان را ،خوشبو می کند.
۹-در درمان نقرس، موثر است.
۱۰-در تقویت گوارش، موثر است.
۱۱-به خاطر داشتن کلسیم بالا جایگزین بسیار ارزشمندی به جای شیر و مشتقات آن بوده و در درمان پوکیاستخوان، بسیار موثر است.
۱۲-لثه ها را ،تقویت می کند.
۱۳-به خاطر داشتن فسفر ،در تقویت حافظه، موثر است.
۱۴-در درمان کم خونی، نقش بسیار موثری دارد.
۱۵-یبوست را برطرف می کند.
۱۶-از شیرابه برگ آن در درمان زگیل استفاده می کنند.
۱۷-التهابات بدن را ،از بین می برد.
۱۸-در درمان روماتیسم ،موثر است.
۱۹-اشتها را باز می کند.
۲۰-به دلیل داشتن آنزیم های هضم کننده پروتئین ،کرم های حلقوی را از بین می برند.
۲۱-خشک شده میوه انجیر (انجیر خشک) نیز دارای خواص انجیر بوده و حتی دارای قند و ویتامین E بیشتر از نوع تازه آن است.