پیاز(Onion)
پیاز(Onion) این سبزی دو ساله ،دارای دو نوع قرمز و سفید است و از نظر گیاه شناسان دارای اهمیت ویژه است. بر روی این گیاه ،تحقیقات گسترده ای انجام شده است. در ایران در اغلب استانها،خصوصا گیلان-مازندران-هرمزگان-کزمان-خوزستان-تهران-خراسان و اصفهان کاشته می شود.
ترکیبات شیمیایی پیاز(Onion) :
پیاز(Onion) دارای اسانس و سولفیدهای آلی بوده و از نظر املاح معدنی ،دارای آب-آهن_کلسیم و مقادیری چربی و از نظر ویتامین ها دارای ویتامین A,B1,B2 و C می باشد.
خواص درمانی پیاز(Onion) :
۱-در پیشگیری از لخته شدن خون ،موثر است.
۲-خلط آور است و در سم زدایی بدن ،نقش بسزایی دارد.
۳-چربی خون را کاهش می دهد.
۴-قند خون را کاهش می دهد.
۵-کلسترول خون را کاهش می دهد.
۶-ضد قارچ و ضد کرم است.
۷-قوای جنسی را افزایش می دهد.
۸-آنتی اکسیدان قوی و در پیشگیری و کنترل رشد سلولهای سرطانی،نافذ است.
۹-مقوی قلب و گرفتگی عروق را برطرف می کند.
۱۰-در بیماری های آسم و تنگی نفس و برونشیت ،کاربرد دارد.
۱۱-دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و در درمان سرماخوردگی ،بسیار موثر است.
۱۲-سنگ کلیه را خورد می کند.
۱۳-خون را تصفیه می کند.