طبیعت گرم و خواص کاکوتی
گیاهی با طبع گرم ، برای تقویت معده بسیار مناسب است و همچنین اگر بعد از غذا همراه با چای میل شود تاثیر دوچندانی خواهد گذاشت . این سبزی از دسته سبزی هایی است که در بین ما ایرانی ها استفاده کمتری دارد .این گیاه برای رفع سو هاضمه مفید میباشد.
صفرابر: به صورت دم كرده صبح و عصر به جاي چاي ميل شود. ۳ گرم در ۲۰۰ سيسي آب جوش ۲۰ دقيقه دم گردد.
بادشكن: بالاي غذا از دم كرده آن مانند شماره ۴ استفاده شود.
خلطآور: دم كرده مانند شماره ۴ استفاده شود.
قاعدهآور: به صورت جوشانده سه بار در روز ۵ گرم در ۱۵۰ سيسي آب استفاده گردد.
مقوي قلب: به صورت جوشانده ۲ گرم در ۱۵۰ سيسي آب جوش آورده ۲۰ دقيقه دم كرده بالاي غذا ميل شود.
كساني كه تب مالت دارند از جوشانده كاكوتي استفاده كنند.
اشخاصي كه رماتيسم دارند ميتوانند از كاكوتي استفاده كنند به صورت حمام يعني ۱۰۰ گرم كاكوتي در ۳ ليتر آب جوشانده در وان ريخته داخل وان بنشينيد.
براي سياه سرفه ۵ گرم كاكوتي را در ۳۰۰ سيسي آب جوشانده و دم كرده روزي ۳ فنجان بنوشند.
چاي كاكوتي بعد از غذا نه تنها مانند چاي سياه آهن بدن را دفع نميكند بلكه هضم غذا را آسان ميكند.
براي برونشيت مزمن از دم كرده كاكوتي ۳ گرم در ۳۰۰ سيسي آب روزي ۴ فنجان ميل شود.
براي جلوگيري از خونريزي بيني از دم كرده كاكوتي استفاده شود و پنبهاي را آغشته به كاكوتي در بيني بگذاريد.
كساني كه اعضاي بدن آنها ضعيف شدهاند از حمام كاكوتي مانند روش رماتيسم استفاده كنند.
براي درمان سياتيك از حمام كاكوتي مانند رماتيسم استفاده كنند، و همچنين كاكوتي را به صورت ضماد در محل سياتيك بگذارند.
كاكوتي تقويت كننده نيروي جنسي آقايان است.
در تابستان يك نوشيدني خوب جهت خنك شدن بدن است.