سیر(Garlic)
یکی از گیاهان قدیمی (ثوم) میباشد،که خواص درمانی آن ،چند قرن قبل از میلاد مسیح، شناخنه شده و زادگاه اصلی این گیاه،مصر و چین و کشورهای اروپایی است.
مصریان قدیم در این باور بودند که سیر(Garlic) ،کارگران و سربازان را قویتر و شجاع تر میکند و هر روز در خوراک آنها از سیر استفاده می کردند.
در ایران ، در شهرهای همدان،اصفهان،تهران و آذربایجان و … کاشته می شود.
برای برطرف کردن بوی سیر(Garlic)می توان آنرا با سبزی هایی که کلروفیل بالا دارند(سبزی خوردن-جعفری-کاهو) استفاده کرد.
ترکیبات شیمیایی :
از نظر ترکیبات شیمیایی شبیه به ،پیاز است.
خواص درمانی :
۱-در ضد عفونی کردن روده ،معده و ریه مفید است.
۲-برای کسانی که درد رماتیسم و دردهای مفصلی دارند،مصرف هر روزه آن ،توصیه می گردد.
۳-باعث تقویت حافظه و در درمان فراموشی ،بسیار مفید است.
۴-در درمان فشار خون بالا ،موثر است.
۵-در درمان چربی خون ، موثر است.
۶-در تقویت نیروی جنسی، موثر است.
۷-ترشح غدد را متعادل میکند.
۸-به خاطر داشتن آنتی اکسیدان بالا در پیشگیری از سرطان و کنترل رشد سلولهای سرطانی ،مفید است.
۹-درد را تسکین میدهد.
۱۰-خلط آور و معرق است.
۱۱-کرم های روده را ازبین میبرد.
۱۲-قند خون را کاهش داده و بیماران دیابتی می توانند از خواص این گیاه پر خاصیت ،بهره ببرند.
۱۳-ضد پروستات است.
۱۴-ورم بدن را از بین برده ، و آب اضافی بدن را خارج میکند.
۱۵-تری گلیسرید را ،کاهش میدهد.
۱۶-یکی از بهترین آنتی بیوتیک های طبیعی است.
۱۷-استفاده مداوم و به اعتدال آن ،موهای سفید را سیاه میکند.
۱۸-در افرادی که تصمیم به ترک سیگار دارند ،مصرف سیر جهت پاکسازی ،بسیار موثر است.
۱۹-در درمان بیماری ،آسم–سرفه و برونشیت ،موثر است.
۲۰-سینه را نرم میکند.
نکات مهم :
۱-زیاد مصرف کردن سیر ،باعث ضعف در بینایی و سردرد می شود.
۲-افراد مسن، در مصرف سیر زیاده روی نکنند،زیرا باعث بواسیر و تشدید ضربان قلب می گردد.
۳-افرادی که دارای فشار خون پایین می باشند از مصرف بیش از یک حبه سیر ،خودداری نمایند.